Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Koordinaattorit & kilpailut sekä tuomaristo

Kilpailut

Kun haluat osallistua kilpailuun, täytyy sinun saapua kilpailupaikalle sekä omistaa edellisen kilpailun ruusuke. Jokaisen kilpailun kohdalla on erikseen kerrottu käytössä olevien pokemonien määrä, jota sinun tulee noudattaa. On tärkeää, että harjoittelet erilaisia liikeyhdistelmiä ennen kilpailuun osallistumista ja huomioit vastustajien pokemonien levelit. Voitat parhaiten, jos olet harjoitellut ja levelisi on isompi tai samaa luokkaa vastustajan kanssa. Jos level on paljon pienempi, on voittomahdollisuus huomattavasti pienempi. Etenkin on tärkeää, että muistat kuvailla tarkasti ja kirjoittaa suhteellisen pitkää tekstiä.

Halutessasi haastaa koordinaattorit, saavu kisapaikalle. Kisapaikalla on kaksi kierrosta eli kaksi tarinaa yhtä kisapaikkaa kohden - ellei erikseen toisin mainita. Osallistu tarinassasi kilpailuun ja aloita näyttelykierroksella, joka sisältää pokemonin liikkeitä yhdisteltynä toisiinsa luoden kauniita yhdistelmiä. Jätä tämä tarina kohtaan, jossa tuomarit ovat juuri kertomassa jatkoonpääsijöistä. Voit halutessasi kertoa myös muiden kanssakilpailijoiden näyttelykierroksesta ja etenkin ottelukierroksella olevan vastustajan työskentelystä. Ottelukierroksella olevan vastustajan tietoja pääset lukemaan alempaa.

Mikäli pääsit näyttelykierrokselta jatkoon, on vuorossa ottelukierros. Ottelukierroksella ottelut toista kanssakilpailijaa vastaan. Aihe ja kaupunki määrittävät sen, onko aikarajaa vai kilpaillaanko siihen asti, että toisen pokemonit eivät pysty jatkamaan. Otellessa ottelette kilpailupaikasta riippuen joko kaikki pokemonit kerralla tai vain yksi kerrallaan.
Vaihtoehtoina on loppuun asti otteleminen tai tietty aikaraja, joka on viidestä minuutista varttiin. Tarina päättyy siis joko siihen, että pokemonit ottavat yhteen tai aika loppuu. Tarinan lopussa ylläpitäjä ilmoittaa tuomariston avulla ruusukkeen voittajan.

Sinun tulee Island Ranen saarella saada kerättyä viisi ruusuketta päästäksesi osallistumaan suurjuhlaan. Muista hoitoloista poiketen koordinaattorikilpailuissa on erilaiset genret, eivät siis tavalliset, joita näet muissa hoitoloissa.

Tuomaristo

Jokaisessa kilpailussa on paikalla sama tuomaristo ja juontaja, jotka ovat uniikkeja ja toimivat vain Island Ranen alueella. Tuo tuomaristo ja juontaja esiin tarinassa, jos haluat niin. 

Juontaja:

Nimi: Kurou Utoki
Ikä: 23
Skp: Mies
Taustatietoa: Hän toimii juontajana koordinaattorikilpailuissa. On rento ja pyrkii viihdyttämään yleisöä sekä myös luomaan jännitystä ja tunnelmaa. Nuori juontaja osaa puhua ja tietää, mitkä sanat sopivat kuvaamaan ja mitäkin. Kurou omistaa suhteellisen laajan sanavaraston ja onkin noussut monien tietoon jo nuorena.

Tuomarit:

Nimi: Cheryl Michoni
Ikä: 30
Skp: Nainen
Taustatietoa: Hän on yksi huippukoordinaattoreista, joille kaikista tärkeintä on näyttävyys ja se, että koordinaattori todella laittaa parhaansa peliin. Cheryl nousi huioppukoordinaattoriksi jo ollessaan kuudentoista. Hän oli pitkään yksi nuorimmista huippukoordinaattoreista, kunne siirtyi tuomaristoon ja totesi, että monet pienemmät ovat lahjakkaita. Cheryl suhtautuu asioihin positiivisesti ja pyrkii näkemään ne posiitiviset asiat ja kannustamaan muita jatkamaan.

Nimi: Della Clombe
Ikä: 32
Skp: Nainen
Taustatietoa: Tuomareista ankarin on tämä neitokainen, joka kritisoi lähes kaikkea ja häntä on muutenkin todella vaikea miellyttää. Della ei varo sanojaan ja joskus mielipiteet ovat turhankin jyrkät. Naiselle se on oikeastaan ihan sama, kuka nousee huippukoordinaattoriksi, sillä ei näe  kenestäkään hyviä puolia. Tyly nainen on katkera, sillä hän itse ei onnistunut voittamaan suurjuhlaa ollessaan vielä siinä iässä, että jaksoi osallistua ja harjoitella. Se saattaa osittain selittää Clomben käytöksen, mutta tuosta ei tiedä kukaan muu kuin hän itse.

Nimi: Lawrie McHawes
Ikä: 28
Skp: Mies
Taustatietoa: Ainut miespuolinen tuomari, joka on rento ja anylosoi asioita tarkkaan, mutta näkee todella paljon hyviä puolia mutta näkee myös virheitä. Lawrie tietää, mikä sopii ja kenelle sopii, mutta hän ei ole kovinkaan vaativa. McHawes löytää niin hyvät kuin huonot puoletkin ja ilmaisee molemmat asialliseen sävyyn. Vaaleahiuksinen on toiminut itsekin koordinaattorina ollessaan kahdenkymmenen ja nousi huippukoordinaattoriksi jo puolen vuoden sisällä. Hän tietää suhteellisen paljon ja myös sen, mitä muut arvostavat ja mitä eivät.

Koordinaattorit & kisapaikat

Doorloom Village

Nimi: Charles McLef
Kategoria: Äly
Yhdistele liikkeitä viisaasti, tee oppikirjan mukaisia yhdistelmiä. Käytä siis päätäsi viisaasti ja yhdistele pokemonin liikkeitä monimuotoisesti. Mitä yhtenäisemmän ja oppikirjan mukaisemman lopputuloksen saat, sen parempi.

Taustatietoa: Charles on vanha mies, jolle on kertynyt kokemusta vuosien varrella. Mies on hyvin viisas ja kokemusta viisauden saralta on paljon. Hän on lukenut kirjoja ja omistaakin pokemonin. Hän ei välttämättä kauaa enää jatka, mutta haluaa antaa kaikkensa. Pokemonit ovat tottuneet miehen kävelykepin rytmiin ja sen avulla Charles usein ohjaakin pokemonejaan ja hämää näin vastustajaansa, kun liikkeitä ei juurikaan kuule McLefin suusta. Vastustaja on viisas ja antaa aloittelevalle koordinaattorille kunnon vastuksen.

Pokemonit: 1 näyttelykierros, 1 ottelukierros = yht. 2

Näyttelykierros:

Laji: Ledyba
Lempinimi: Rida
Skp: Tyttö
Tyyppi: 
Level: 13

Liikkeet: Tackle, supersonic

****

Ottelukierros:

Laji: Cherubi
Lempinimi: Aer
Skp: Tyttö
Tyyppi: 
Level: 15

Liikkeet: Morning sun, tackle, growth, leech seed

Ottelutapa: Näyttelykierroksella esiinnytte yksin yhtä pokemonia käyttäen. Ottelette 1 vs 1 aikarajan kanssa. Aikaa ottelussa on viisi minuuttia.
Areena: Tämä on Doorloom Villagen kaunein paikka. Rakennus on lasinen, arkkitehtuuria paljon vaatinut pyöreä rakennus. Katto on lasia, kuten seinätkin ja sisältä näkee ulos. Usein koordinaattorit kisaavatkin öisin, jolloin tähdet loistavat valoa kentälle, jossa on suuri katsomo pyöreänä. Kun astutaan sisälle iglun malliseen rakennukseen, päästään aulaan, josta näkee lasisista seinistä ulos. Olet saapunut ilmottautumispisteelle.
Jatkettuasi matkaa pääset pyöreään saliin, jossa katsomot kiertävät puolikaaressa alueen, jolla suoritetaan kierrokset. Tuomarit ovat lasisen seinän luona, toisessa päässä ovea. Pukuhuoneiden ovi on tuomaripöydän vasemmalla puolella. Kenttä on aivan normaali, ei mitään ihmeellisyyksiä.

Palkinto: $50 & The Crift Rosette 
Kilpailun voittaneet: -

Fallen Town

Nimi: Suzu Fruer
Kategoria: Söpöys

Söpöydellä ei ole rajaa. Valitse söpöimmät pokemonisi kisaan mukaan ja tee suklaan suloisia yhdistelmiä äläkä käytä ottelukierroksella raakaa voimaa turhaksi, kauneus ja se, miten hyvin saat tuotua esille pokemonisi söpeyden, sen parempi.
Taustatietoa: Suzu on hymyilevä neitokainen, joka rakastaa ylikaiken söpöjä asioita, joihin lukeutuvat kukat ja pörröiset asiat sekä pienet pokemonit. Pienten ja söpöjen juttujen sekä vaaleanpunaisten asioiden ystävä tuntuu olevan lyömätön kategoriassa söpöys tai kauneus, mutta hänen heikkoutensa on itse otteleminen, sillä pokemonien ottaessa osumaa, hän tuntuu menevän pieneen paniikkiin, mutta hetkellisesti. Puhuu pehmeitä ja söpöjä hieman lässyttäen. Suzu on voittanut kolme ruusuketta kategorioista kauneus, viileys ja viisaus, mutta muita kategorioita hän ei ole kyennyt voittamaan ja päätti jäädä Fallen Towniin asumaan ja kilpailemaan aina samassa kategoriassa.

Pokemonit: 1 näyttelykierros, 1 ottelukierros = yht. 2

Näyttelykierros:

Laji: Gothita
Lempinimi: Ginny
Skp: Tyttö
Tyyppi: 
Level: 19
Liikkeet: Pound, fake tears, tickle, confusion, douple slap

*****

Ottelukierros:

Laji: Marill
Lempinimi: Mich
Skp: Poika
Tyyppi:  
Level: 21
Liikkeet: Bubble beam, rollout, bubble, water gun, tail whip

Ottelutapa: Näyttelykierros tapahtuu yhden pokemonin voimin tuomareille esiintyen. Ottelukierroksella ottelette 1 vs 1 tyylillä viiden minuutin ajan.
Areena: Fallen Townin ruskan sävyissä olevien puiden lomasta löytyy tuon laboratorion vierestä tämä rakennus. Rakennus, joka on rakennettu tammesta ja omaa puiset lautaseinät luonnollisessä sävyssään. Astuttuasi sisälle neliskanttiseen rakennukseen huomaat, että myös sisällä on puita, oikeita puita. Aulassa on omenapuita, joista koordinaattorit saavat ottaa maistiaisia, kerran omenat on saatu vihdoinkin loistamaan - mutta vain syksyisin on puissa omenia. Ilmoittautumispiste on vaahteraisten pariovien vasemmalla puolella ja tuon ilmottautumispisteen vasemmalla puolella on reitti takahuoneeseen, jonne kilpailijat pääsevät.
Vaahteraisesta ovesta kuljettuasi huomaat portaiden lähtevän ylöspäin katsomoon ja itse areenan olevan suoraan tuon punaisen maton päässä, joka kulkee aina ulko-ovilta areenalle. Tuomarit istuvat tammipöydän takana ovea vastapäätä, salin toisessa päässä. Keskellä areenaa kasvaa suuri ja vanha tammi. Tammea ei saa kohdella kaltoin, sillä se on koordinaattorikilpailun tunnus ja merkki, myös vanha voi olla kaunista. Areenan maaperä on hiekkaa ja nurmikkoa luonnollisessa muodossaan.
Palkinto: $100 & The Autry Rosette 
Kilpailun voittaneet: -

Trondo Town

Nimi: Ezio Bellini
Kategoria: Lujuus
Älä anna periksi edes sillä heikolla hetkellä. Tee näyttäviä ja voimakkaita yhdistelmiä näyttelykierroksella ja ottelukierroksella ottele kuin olisit koordinaattorin sijasta kouluttaja, anna palaa vaan! Voimaa saa kerrankin luvan kanssa käyttää.
Taustatietoa: Ezio on ranskalaissyntyinen miehen alku. Ezio aloitti Ranskassa uransa kouluttajana ja pääsikin Ranskassa aina Elite fouriin asti, jossa koki ensimmäistä kouluttajaa kohtaan karvaan tappion. Hän kuitenkin ihastui tuon miespuolisen kouluttajan tapaan käyttää vahvojen pokemonien iskuja. Bellini uteli häviön jälkeen Ranskan Eliten ensimmäiseltä kouluttajalta mahdollisuuksia käyttää iskuja kauniina yhdistelminä. Hän sai tiedon koordinaattoreista ja varsin pian lähtikin Ranskasta uusiin maisemiin, sillä Ranskassa, romantiikan maassa, ei ollut vielä Ezion ollessa viidentoista mahdollisuutta koordinaattoriksi. Hän saapuu Island Ranelle, jossa voitti ruusukkeita ja asettui Trondo nimiseen kaupunkiin, sillä kategoria oli kuin luotu vahvasieluiselle miehelle. Ottelukierroksella kouluttajan uralla edennyt mies on vahvoilla. Eziosta huomaa, että hän on romanttinen ja aksentista huomaa myös päälle kaksikymmentä vuotiaan olevan ranskalainen, etenkin ärrästä. Hyvät käytöstavat omaava mies on kuitenkin aina katkera hävitessään.

Pokemonit: 1 näyttelykierros, 2 ottelukierros = yht. 3

Näyttelykierros:

Laji: Mankey
Lempinimi: Kira
Skp: Tyttö
Tyyppi: 
Level: 25
Liikkeet: Focus energy, karate chop, seismic toss, leer, fury swipes

*****

Ottelukierros:

Laji: Pawniard
Lempinimi: Nely
Skp: Tyttö
Tyyppi:  
Level: 26

Liikkeet: Feint attack, torment, fury cutter, leer, scratch

Laji: Scraggy
Lempinimi: Adem
Skp: Poika
Tyyppi:  
Level: 28
Liikkeet: Sand attack, payback, brick break, swagger, leer

Ottelutapa: Näyttelykierroksella koordinaattori esiintyy yksin yhtä pokemonia apunaan käyttäen. Ottelukierros tapahtuu kouluttajien saliotteluiden tavoin. Käytössä on kaksi pokemonia, joista kerrallaan on yksi käytössä. Kilpailu päättyy, kun toisen koordinaattorin kaksi pokemonia ovat poissa pelistä. Välttämättä otteluiden voittaja ei ole ruusukkeen ansainnut vaan myös liikkeiden käyttö vaikuttaa voittajaan.
Areena: Areena sijaitsee meren rannalla. Rakennuksen seinät ovat puuta, jotka ovat kostuneet sekä hieman kärsineet sateesta ja luonnonoloista. Kun astut sisälle puisesta ovesta saavut aulaan, jossa lattiaa ei ole ollenkaan vaan sen tilalla on pehmeää hiekkaa. Aula on pieni ja sieltä kulkevat metalliset kierreportaat ylemmäs, ilmeisestikin katsomoon. Toiset kierreportaat metallisina johtavat alemmas kohti kilpailijoiden odotushuonetta. Ilmoittautuminen tapahtuu puisen tiskin ääressä. Odotushuoneesta kulkevat toiset metalliset kierreportaat ylös suoraan areenalle, joka on samassa tasossa aulan kanssa. Lattia on kylmää betonia. Katsomot ovat korkeammalla betonisina. Tuomarit istuvat aulan puoleisella seinustalla. Areenalla on muutamia kiviä, mutta lattia tuntuu luistavan välillä jalkojen alta. Sateella katon lävitse tihkuttaa vettä kastellen areenan sekä tehden siitä vaarallisemman. 
Palkinto: $150 & The Harden Rosette  
Kilpailun voittaneet:
-

Oak Town

Nimi: Rina Liu & Rio Liu
Kategoria: Yhteistyö
Kaksi eri tyypin pokemonta, voivatko he tulla toimeen keskenään? Oi, kyllä he voivat. Näytä yhteistyötä kahden eri tyypin pokemonin kanssa ja yhdistele heidän iskuja monipuolisesti ja kattavasti, pitäen kuitenkin yhtenäisenä, aivan kuin kaiken takana olisi vain yksi pokemon.
Taustatietoa: Rina ja Rio tulevat Japanista, ovat kaksostytöt. Heidän erottaminen toisistaan on vaikeaa, he kulkevat aina yhdessä hymyillen ja nauraen, ovat vielä nuoria lapsia. He ovat hädintuskin kymmentä kesää nähneet, mutta yhteistyö on saumatonta. Rina ja Rio eivät juuri koskaan ottele toisiaan vastaan, osallistuvatkin parina aina tai eri kilpailuihin. Nhertle Townin kilpailu on Island Ranen kilpailuista ainoa, jonne tytöt saavat osallistua yhtenä kilpailuna kategorian vuoksi.

Pokemonit: 2 näyttelykierros, 2 ottelukierros = yht. 4

Näyttelykierros:

Rina:
Laji: Staryu
Lempinimi: Star
Skp: Tyttö
Tyyppi: 
Level: 38
Liikkeet: Camouflage, bubble beam, psywave, recover, water gun

Rio:
Laji: Ponyta
Lempinimi: Sun
Skp: Poika
Tyyppi: 
Level: 39
Liikkeet: Flare blitz, agility, fire blast, fire spin, tail whip

*****

Ottelukierros:

Rina:
Laji: Swanna
Lempinimi: Fira
Skp: Tyttö
Tyyppi:  
Level: 39
Liikkeet: Feather dance, bubble beam, water pulse, wing attack, hurricane

Rio:
Laji: Pyroar
Lempinimi: Bliz
Skp: Poika
Tyyppi:  

Level: 40
Liikkeet: Fire fang, take down, ember, noble roar, work up

Ottelutapa: Näyttelykierroksella kilpailija yhdistelee kahden eri tyypin pokemonien iskuja näyttäviksi yhdistelmiksi. Itse ottelukierroksella pyydetään käyttämään jälleen kahta eri tyypin pokemonia, jotka ottelevat vastustajan kahta pokemonia vastaan yhtäaikaisesti 10 minuutin aikarajan sisällä. Se voittaa ottelun, jonka pokemon on tolpillaan aikarajan loputtua tai vastaavasti kilpailija, jonka pokemonit ovat ottaneet vähemmän osumaa ja onnistuneet pitämään iskut yhtenäisinä.
Areena: Areena sijaitsee Oak Townin lounaisosissa. Rakennus on kivinen ja suuri, mutta kattoa ei rakennuksessa ole. Se on joskus ehkä ollut olemassa, mutta enää sitä ei ole. Areena itsessään on aidattu kivillä ja maaperä on luonnollinen, luonto ja ihmisten kädenjälki kohtaavat areenalla, sillä areenan laitamille on rakennettu hienot katsomot ja erillinen pukuhuone kilpailijoille, jossa on katto kuten katsomoissa ja tuomariston pöydän päällä. Sähköt on viritetty myös alueelle elektronisia tarvikkeita varten.
Palkinto: $200 & The Two in one Rosette
Kilpailun voittaneet: -

Evso Town

Nimi: Tuc Zawashima
Kategoria: Cooleus
Näytä, että olet se kylän halutuin koordinaattori. Olet viileä kuin pingviini jäätiköllä. Pysy tyynenä ja anna pokemoniesi olla tyynejä myös. Tee tyylikästäkin tyylikkäämpiä yhdistelmiä ja pidä pää kylmänä. Tyyli ja asenne ovat kaikki kaikesta.
Taustatietoa: 
Japanilaissyntyinen Tuc matkasi pitkän matkan Island Ranen seuduille vain ja ainoastaan siskonsa perässä, mutta Tuc hukkasi siskonsa Island Snetolle. Tuc ihastui kaupungin rauhallisuuteen ja sen viileään tuuleen. Tuc oli vielä opiskellessaan koulun suosituimpia poikia mutta se ei ole noussut hänen päähänsä liiaksi, saattaa sen mukaisesti käyttäytyä edelleen. Hänen piti siskonsa kanssa olla Island Ranen parhaat koordinaattorit, mutta toisin kävi hänen siskonsa kadotessa Lumihuippuiselle. Hänen siskonsa oikea nimi on Telly ja saattaa Tuc kysyä sinulta, oletko nähnyt Tellyä.

Pokemonit: 2 näyttelykierros, 3 ottelukierros = yht. 5

Näyttelykierros:

Laji: Mawile
Lempinimi: Wicked
Skp: Poika
Tyyppi:  

Level: 53
Liikkeet: Iron defense, fairy wind, sweet scent, ice beam, crunch

Laji: Sneasel
Lempinimi: Legal
Skp: Tyttö
Tyyppi:  
Level: 55
Liikkeet: Icy wind, hail, blizzard, metal claw, beat up

*****

Ottelukierros:

Laji: Empoleon
Lempinimi: Snygg
Skp: Poika
Tyyppi:  
Level: 55
Liikkeet: Aqua jet, peck, hail, swagger, brine


Laji: Aurorus
Lempinimi: Genial
Skp: Tyttö
Tyyppi: 
 
Level: 56
Liikkeet: Avalanche, hail, aurora beam, mist, powder snow

Laji: Delibird
Lempinimi: Chic
Skp: Poika
Tyyppi:  
Level: 57
Liikkeet: Present, blizzard, ice beam, rain dance, aerial ace

Ottelutapa: Näyttelykierroksella yhdistelet kahden pokemonin iskuja pyrkien tekemään niistä vaikuttavia yhdistelmiä. Ottelukierroksella ottelette 1vs1 saliotteluiden tavoin kunnes toisen kilpailijan pokemonit eivät pysty jatkamaan enää. Toki ei saa unohtaa näyttäviä ja vakuuttavia iskuyhdistelmiä.
Areena: Areena on valkoinen ja sisällä on kiiltäviä marmoripylväitä aulassa. Katsomo on rakennettu kulkemaan ylöspäin jättäen keskelle areenaa niin sanotusti kuoppaan otteluareenan. Katto kimaltelee tähtitaivaan tavoin ja kentällä on muutamia marmoripylväitä kurottamassa kohti kattoa.
Palkinto: $250 & The Algeo Rosette 
Kilpailun voittaneet: -

©2019 Pokemonhoitola Raining day - suntuubi.com